BiH

Hadži Jovan Mitrović izabran za predsjednika SNS-a, Šukalo najavljuje tužbe

Hadži Jovan Mitrović izabran za predsjednika SNS-a, Šukalo najavljuje tužbe
Hadži Jovan Mitrović izabran za predsjednika SNS-a, Šukalo najavljuje tužbe

BANjALUKA - Hadži Jovan Mitrović izabran je danas za predsjednika Srpske napredne stranke (SNS) u Republici Srpskoj (RS) na vanrednoj izbornoj skupštini u Banjaluci, kojoj nije prisustvovao Adam Šukalo, koji je u sudskom registru upisan kao ovlašteno lice za predstavljanje stranke i u prvostepenom postupku od suda potvrđen za predsjednika SNS-a RS.

Mitrović je nakon izbora rekao novinarima da je izborna skupština organizovana na osnovu preporuka suda i ranijeg dogovora sa liderom "naprednjaka" u Srbiji Tomislavom Nikolićem.

On je najavio da će ova stranka djelovati kao konstruktivna opozicija, dodajući da je u planu do kraja godine organizaciono, kadrovsko i teritorijalno jačanje stranke, a potom i priprema za lokalne izbore.

Prema njegovim riječima, nakon održavanja sjednice Glavnog odbora stranke u Bijeljini, na kojoj je donesena odluka o održavanju izborne skupštine, "ponovo došlo do nekih nesporazuma".

Šukalo je rekao da današnju vanrednu izbornu skupštinu nisu organizovali stranački organi i da se radi o pravnom i političkom ataku na SNS.

"Oni koji su prisustvovali današnjoj skupštini nisu delegati stranke. Radi se o ljudima koji su isključeni iz SNS-a RS", rekao je Šukalo Srni.

On je naglasio da će SNS u narednom periodu nadležnim pravosudnim organima podnijeti više krivičnih prijava zbog zloupotrebe i upotrebe nevažećih pečeta SNS-a, lažnog predstavljanja i, kako je rekao, više krivičnih djela koje je počinilo više lica.         

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije