BiH

I Filipović i Todorović tvrde da su jedina prava opozicija

I Filipović i Todorović tvrde da su jedina prava opozicija
Foto: N.N. | I Filipović i Todorović tvrde da su jedina prava opozicija

DOBOJ - Do ponovljenih izbora u Doboju ostalo je manje od sedam dana, a dva kandidata za gradonačelnika, SDS-ov Cvijan Filipović i socijalista Srđan Todorović, međusobno se nadmeću da sugrađane ubijede da su jedini opozicioni protivkandidati SNSD-ovom Borisu Jeriniću.

Srđan Todorović, SP-ov kandidat za gradonačelnika, koji je proteklog vikenda u Doboju ugostio lidera stranke Petra Đokića, između ostalog je poručio da je Doboj došao do ivice propasti i da su mu potrebne promjene.

"Jedinu promjenu u ovom gradu može donijeti Socijalistička partija, jer je jedina partija koja nije bila vlast s Obrenom Petrovićem, i s ovom ekipom ljudi koja vodi grad 20 godina i dovela nas je dovde dokle nas je dovela. Svi ostali koji glume opoziciju su u nekom periodu davali podršku tom Obrenu Petroviću i ovoj vlasti, i nose odgovornost za stanje u kojem se grad Doboj nalazi", izjavio je Todorović.

S ovim se ne slaže SDS-ov Cvijan Filipović, koji je dobio podršku PDP-a, a istu očekuje i od DNS-a.

"Samo sam ja opozicioni kandidat. Mene je iznenadilo da je naše građanstvo bilo prihvatilo da je Todorović opozicioni kandidat. Međutim, to nije istina. Todorović se nikada nije izjasnio da li je opozicioni kandidat, niti da li pripada poziciji. Ovo što se dešava posljednjih dana vi iz medija već znate da je Dodik tražio od Đokića da Todorović svoje glasače prevede i usmjeri na stranu Borisa Jerinića", tvrdi Filipović.

Iako se svojevremeno činilo da bi pet političkih subjekata koji su tražili i izdejstvovali ponavljanje izbora - SDS, PDP, DNS, SP i Narodni pokret "Banjaluka zove" - mogli podržati jednog kandidata, to se ipak nije desilo.

"Mi ćemo izaći na izbore 21. februara i imaćemo jednog opozicionog kandidata ispred SDS-a te dva kandidata iz vladajućih struktura. Građani to vjerovatno u ovom momentu znaju, i oni će to sigurno prepoznati na dan izbora te dati podršku pravom opozicionom kandidatu, a ne kandidatu podmetnutom od strane vladajućih partija", rekao je Slobodan Vasiljević, predsjednik dobojskog PDP-a.

Podršku Filipovićevoj kandidaturi u utorak bi u Doboju trebalo da ozvaniče lideri opozicije, odnosno predsjednici SDS-a, PDP-a i DNS-a Mirko Šarović, Branislav Borenović i Nenad Nešić.

U toku sljedeće sedmice svoj dolazak u Doboj su najavili i drugi politički zvaničnici, a svi oni imaju zadatak da animiraju Dobojlije, koji će na 89 biračkih mjesta ponovo glasati za tri kandidata za gradonačelnika i više od 80 političkih subjekata, koji se bore za 31 mjesto u Skupštini grada Doboj.

"Zahvaljujem ljudima koji dolaze u Doboj da pomognu gradu i građanima, a ne kao neki u ove dane koji dolaze i ne donose ništa građanima Doboja osim svađu. To će na kraju građani osjetiti, vidjeti i prepoznati. Onda, kad završe s tim svađama, oni će otići i više nikada neće doći ili će samo u prolazu svratiti u Doboj", kazao je Boris Jerinić, SNSD-ov kandidat za gradonačelnika.

Ponovljeni izbori u Doboju biće održani u nedjelju, 21. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije