BiH

I dalje bez informacija ko je postavio mrtvačku glavu na Ambasadu Srbije

I dalje bez informacija ko je postavio mrtvačku glavu na Ambasadu Srbije
Foto: Srna | I dalje bez informacija ko je postavio mrtvačku glavu na Ambasadu Srbije

SARAJEVO - U MUP-u Sarajevskog kantona ni danas, tri dana nakon incidenta u kojem su nepoznata lica na Ambasadi Srbije u Sarajevu zalijepila plakat na kojem je nacrtana mrtvačka glava ispod koje piše "Četnici kostobacani", nisu saopštili više detalja o počiniocima ovog provokativnog akta.

Iz MUP-a Sarajevskog kantona danas je ponovljeno Srni da njihovi pripadnici sprovode aktivnosti na pronalaženju počinilaca. 

Iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH ranije su izjavili da su u četvrtak, 14. februara, u večernjim časovima, nepoznata lica zalijepila plakat neprimjerenog sadržaja na ulaznu kapiju Ambasade Srbije u Sarajevu. 

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. 

Ovaj incident osudili su predstavnici vlasti Srbije i Republike Srpske, predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH, te međunarodne zajednice. 

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević ocijenio je da je ova provokacija rezultat zle namjere dijela ljudi iz sarajevskog miljea koji traže povod da zaustave saradnju i razvoj boljih odnosa između BiH i Srbije, s ciljem zaustavljanja napretka u cijelom regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije