BiH

Imenovani nosioci pravosudnih funkcija u BiH

Imenovani nosioci pravosudnih funkcija u BiH
Foto: N.N. | Imenovani nosioci pravosudnih funkcija u BiH

SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) je tokom prvog dana sjednice, koja se održava 8. i 9. novembra 2018. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Republike Srpske, imenovani su Marić Slađana, na poziciju tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i Matović Nebojša, na poziciju tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su Vejzović Muhamed, na poziciju sudije Općinskog suda u Srebreniku, Lukač Alen, na poziciju sudije Općinskog suda u Srebreniku, Topčić Milada, na poziciju sudije Općinskog suda u Srebreniku, Zaimović Atifa, na poziciju sudije Općinskog suda u Srebreniku, Šaraba Ivana, na poziciju stručnog saradnika Općinskog suda u Sarajevu, Mustafić Irma, na poziciju stručnog saradnika Općinskog suda u Sarajevu, Herceg Adnan, na poziciju stručnog saradnika Općinskog suda u Goraždu, Gavran Jelena, na poziciju stručnog saradnika Općinskog suda u Širokom Brijegu.

Pri imenovanju, VSTS BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

VSTS BiH je za vršioca dužnosti predsjednika Općinskog suda u Srebreniku imenovao Vejzović Muhameda.

Novoimenovani nosioci pravosudne funkcije će stupiti na dužnost 1. decembra 2018. godine, dok mandat vršioca dužnosti predsjednika Općinskog suda u Srebreniku počinje 12.11.2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije