BiH

Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

Imenovani nosioci pravosudnih funkcija
Foto: N.N. | Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ danas je imenovao Aniku Kešelj za prvog zamjenika glavnog tužioca i vršioca dužnosti glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, saopšteno je iz VSTS-a.

Za sudiju Opštinskog suda u Lukavcu imenovan je Bojan Đedovac, a za sudiju Opštinskog suda u Tuzli izabrana Alma Mujčinović.

Funkciju sudije u Opštinskom sudu u Cazinu vršiće Haris Hairlahović, u Opštinskom sudu u Bihaću Srđan Ljiljak, a u Opštinskom sudu u Mostaru Danko Šimunović.

Članovi VSTS-a na današnjoj sjednici imenovali su Aidu Bešliju za tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, te Josipa Aničića za tužioca Kantonalnog tužilaštva Zapadno-hercegovačkog kantona.

Za stručne saradnike u Opštinskom sudu u Srebreniku izabrane su Lejla Hasić i Ivana Saletović.

Za stručnog saradnika u Opštinskom sudu u Cazinu imenovan je Dantes Samardžić, u Opštinskopm sudu u Livnu Danielu Kos, a u Opštinskom sudu u Tuzli DŽenita Mehidić.

VSTS je saopštio da je pri donošenju odluka o imenovanjima uzeo u obzir, između ostalog, stručno znanje, radno iskustvo i radne rezultate kandidata, te sposobnosti da nepristrasno, savjesno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuju.

Novoimenovani nosioci pravosudne funkcije stupiće na dužnost 1. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije