BiH

Incko: Bradina opomena svima da se ne dozvole slični zločini

Incko: Bradina opomena svima da se ne dozvole slični zločini
Foto: N.N. | Incko: Bradina opomena svima da se ne dozvole slični zločini

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da su nevine žrtve masakra 1992. godine u Bradini kod Konjica i komemoracija održana danas tim povodom u Bradini velika opomena svima da ne zaborave i ne dozvole da se slični zločini ikada više ponove.

"Nevine žrtve iznad svega zaslužuju pravdu i dostojanstvenu sahranu. Njihove porodice zaslužuju da nađu konačan smiraj za svoje lične tragedije. Ogorčenost i strah u ovoj zemlji se moraju poraziti", rekao je Incko.

Prema njegovim riječima, to se jedino može postići poštovanjem svih nevinih žrtava i "čineći sve što je u našoj moći da stvorimo bolju budućnost za njihove porodice".

"Iako je bolno prisjećati se zločina u prilikama kao što je ova, priznanje zločina i žrtava, te zadovoljenje pravde i, prije svega, istine, imaju suštinsko značenje za neometan pogled u budućnost", rekao je visoki predstavnik.

U saopštenju OHR-a podsjeća se da je Incko danas prisustvovao komemoraciji u Bradini.

Liturgijom i parastosom u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg, te polaganjem vijenaca na spomen-obilježje u crkvenoj porti, u Bradini je obilježeno 26 godina od zločina koji su nad Srbima u ovom konjičkom selu počinile muslimanske i hrvatske snage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije