BiH

Islamska zajednica: Nije bilo zavjera u džamijama

Islamska zajednica: Nije bilo zavjera u džamijama
Foto: Ilustracija | Islamska zajednica: Nije bilo zavjera u džamijama
N.N.

SARAJEVO - Islamska zajednica u BiH, odnosno savjetnik reisu-l-uleme za odnose sa medijima i portparol Islamske zajednice u BiH Muhamed Jusić reagovao je na izjavu predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, koji je kazao da su imami u džamijama agitovali da Bošnjaci glasaju za Željka Komšića, u potpunosti odbacujući takve tvrdnje.

Islamska zajednica je odbacila takve tvrdnje.

"Nije bilo bilo kakvih zavjera u 'džamijama' da se bilo ko izabere ili ne izabere na proteklim izborima. U Islamskoj zajednici takve špekulacije i dezinformacije smatramo krajnje zlonamjernim. Očito je da neki pokušavaju političke sukobe prenijeti na građane i narode, a čini se sada i na vjerske zajednice. Oni koji bi da podijele državu znaju da to ne mogu uraditi dok ne podijele društvo i mi se nadamo da će građani Bosne i Hercegovine to prozrijeti", kazao je za Klix.ba Muhamed Jusić, savjetnik reis-u-uleme Huseina Kavazovića.

Čović je u intervjuu za mostarsku Našu TV, između ostalog, rekao da su posljednjih deset dana predizborne kampanje, a naročito posljednja dva dana bile aktivne poruke prema Bošnjacima da se glasa za Željka Komšića. Više o tome čitajte ovdje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije