BiH

Ivanić: Božić je praznik koji promoviše ljubav i mir

Ivanić: Božić je praznik koji promoviše ljubav i mir
Foto: Nedžad Uglješa | Ivanić: Božić je praznik koji promoviše ljubav i mir

SARAJEVO - U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u Sarajevu u petak je održan prijem povodom predstojećeg praznika, pravoslavnog Božića. Domaćin prijema bio je Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH.

Prijemu su prisustvovale mnogobrojne visoke zvanice, kako iz vjerskog, tako i iz političkog života, ali i diplomatski kor.

U obraćanju gostima, Ivanić je rekao da je Božić praznik koji posebno promoviše dvije ključne vrijednosti, a to su ljubav i mir.

"A to nam u ovim vremenima posebno treba, ljubav da bismo razumjeli druge i drugačije i mir da bismo zajedno napredovali. Božić svima, a posebno nama koje ljudi biraju da ih predstavljamo i vodimo, šalje i jednu snažnu temeljnu i univerzalnu istinu, ali i opomenu da Bog, kojem je sve moguće, ulazi u svijet ne kao car i vladar, ne kao sluga da posluži spasenju ljudi, nego iz ljubavi prema njima", kazao je Ivanić u svom govoru.

Za razliku od prijema koji je prije petnaestak dana organizovala Borjana Krišto, predsjedavajuća Predstavničkog doma BiH, na kojem se nije pojavio niko od zvaničnika iz SDA, pa tako ni sam lider Bakir Izetbegović, ovaj put prijemu su prisustvovala i druga dva člana Predsjedništva.

Ivanić je rekao da ne bi više učestvovao u raspravama kojima se prlja 9 januar. “To nije odluka moja to je odluka Milorada Dodika, odgovorio je Ivanić na prijemu o izvodjenju Trećeg puka.

Na pitanje novinara kakve su prognoze za ovu godinu, Ivanić je odgovorio da bi volio da bude optimista, ali istako da nema puno razloga za to.

Ne vjerujrm da ćemo uspjeti napraviti politički ambijent da radimo, rekao je Ivanić i dodao da će izborna kampanja biti prljava.

Ivanić tvrdi da sam upitnik neće biti dovoljan ako bude ovakav ambijent. “Bojim se da će ovo biti jedna teška godina”, zaključio je Ivanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije