BiH

Ivanić: Čvršća kontrola granica rješenje za migrantsku krizu

Ivanić: Čvršća kontrola granica rješenje za migrantsku krizu
Foto: Srna | Ivanić: Čvršća kontrola granica rješenje za migrantsku krizu
Srna

BIJELJINA - Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da je čvršća kontrola granice jedino rješenje za migrantsku krizu u BiH.

"Migranti neće dolaziti ovamo kada osjete da je granica čvrsta. Pokazalo se u Evropi, ko je kontrolisao granicu, taj nema problem sa migantima", rekao je Ivanić u Bijeljini nakon razgovora sa gradonačelnikom Mićom Mićićem. 

Odgovarajući na pitanja novinara, on je odbacio mogućnost upotrebe vojske u zaštiti granice, kako je urađeno u nekim zemljama pogođenim migrantskom krizom, ističući da prema Ustavu i zakonima Oružane snage BiH ne mogu biti angažovane na ovom poslu. 

"To bi bilo širenje nadležnosti i ja sam protiv toga, ne bih prenosio nadležnosti na nivo BiH", rekao je Ivanić. 

Prema njegovim riječima, bez saglasnosti Vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, u skladu sa Ustavom, u zaštiti granice na teritoriji Srpske ne mogu biti angažovani ni pripadnici policije iz Federacije BiH. 

"Policije entiteta kontrolišu bezbjednosnu situaciju na svom prostoru i bez saglasnosti Vlade i MUP-a, niko ne može i ne treba da bude na drugoj strani", istakao je Ivanić. 

On je naveo da je čvršća kontrola granice jedini oblik kontrole migrantske krize u BiH. 

Ivanić je rekao novinarima da je Bijeljina grad u kojem se intenzivno gradi infrastruktura i da će izgradnja dionice auto-puta Beograd-Sarajevo doprinijeti da ovaj grad postane centar regiona. 

Tokom posjete Bijeljini Ivanić je o aktuelnim temama razgovarao i sa članovima Savjeta mladih Gradskog odbora PDP-a, stranke čiji je počasni predsjednik. 

Ovaj razgovor održan je u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je novinarima da je sa Ivanićem razgovarao i o vraćanju 1,5 miliona KM PDV-a po projektu izgradnje kanalizacije u gradu, navodeći da je za to potrebno obezbijediti 16 različitih odobrenja. 

On je rekao da će ovaj novac biti upotrijebljen za završetak infrastrukturnih projekata u gradu, prije svega za asfaltiranje 27 kilometara puteva u kojima je već urađena kanalizacija. 

Mićić je naveo da je Bijeljina dionicu auto-puta Beograd-Sarajevo preko ovog grada već uvela u svoju prostorno-plansku dokumentaciju, čije se usvajanje očekuje do kraja godine. 

Komentarišući migrantsku krizu, Mićić je rekao da Bijeljina "nema nekih silnih problema", da su u ovoj oblasti nadležnosti jasne i da cilj migranata nisu Republika Srpska i BiH, nego zemlje Zapadne Evrope. 

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

DraganRankitic

Ovaj Ivanić se mesec dana pred izbore setio da su ga izabrali građani Republike Srpske a ne Bakir i njegov lobi. Pa je okrenuo ploču i počeo da oponaša Dodika i priča u korist Srpske. Samo Ivaniću, to se mora raditi celog mandata, a ne samo mesec dana pred izbore. I gde ti je sada osuda izdajnika Mektića? O njemu i dalje ćutiš. Da se ne bi zamerio efendi Bakiru, jer on treba da te plaća i posle izbora, ako bi ne daj bože prevario dovoljno birača da te opet izaberu. A granice RS treba svakako čvršće kontrolisati, ali pre svega prema FBiH. Sa Srbijom se uvek može dogovoriti, sa FBiH nikako.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije