BiH

Ivanić: Haški tribunal umjesto pomirenja dovešće do novih političkih sukoba

Ivanić: Haški tribunal umjesto pomirenja dovešće do novih političkih sukoba
Foto: N.N. | Ivanić: Haški tribunal umjesto pomirenja dovešće do novih političkih sukoba

BANJALUKA - Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, komentarišući današnju presudu generalu Ratku Mladiću, rekao je da se od Haškog suda koji je tokom mandata prije presude Mladiću, Srbima izrekao pet doživotnih kazni i ukupno 758 godina zatvora, Hrvatima 166 godina, a Bošnjacima svega 41,5 godinu, ništa drugo nije moglo ni očekivati.

"Kada pogledate sve ove stotine godina koje su dobili Srbi i tome dodate podatak da je Haški sud ukupno za sve zločine nad Srbima do sada izrekao svega 50 godina zatvora - to o ovom sudu dovoljno govori", rekao je Ivanić za Fenu.

Smatra da presuda Mladiću "pokazuje da se nastavlja s negativnim odnosom prema Srbima i da će Haški tribunal ostati upamćen po tome da nije dijelio pravdu, već politiku".

"Haški tribunal je umjesto povjerenja donio nepovjerenje. A umjesto pomirenja dovešće do novih političkih sukoba", rekao je član Predsjedništva BiH.

Naglasio je da RS nastavlja da funkcioniše i da ostaje garant opstanka srpskog naroda u BiH.

"Svi koji u Sarajevu pokušavaju da RS dovedu u pitanje u tome neće uspjeti. Srpski narod ima dovoljno instrumenata da odbrani svoju poziciju i svoje institucije", poručio je Ivanić za Fenu.

Rekao je i "da nikako ne treba odustati od podrške generalu Mladiću i da mu treba pružiti maksimalnu pomoć u žalbenom postupku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije