BiH

Ivanić: Nisam dobio poziv za sjednicu Parlamenta

Ivanić: Nisam dobio poziv za sjednicu Parlamenta
Foto: N.N. | Ivanić: Nisam dobio poziv za sjednicu Parlamenta

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je Srni da nije dobio poziv da prisustvuje današnjoj hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi trebalo da budu razmatrane ratnohuškačke izjave Bakira Izetbegovića u vezi sa naoružavanjem u Federaciji BiH.

"Poziv nisam dobio, ako u parlamentu BiH imaju dokaz da su poziv poslali neka mi ga dostave, ali ja ga nisam dobio", ponovio je Ivanić i dodao da je juče na tu temu sve rekao.

On je najavio da će naredne sedmice na ovu temu razgovorati sa ambasadorima zemalja članica Savjeta za provođenje mira (PIK).

Ivanić je istakao da je na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva BiH tražio da se razgovara o ratnohuškačkim izjavama Izetbegovića, ali da nije bilo saglasnosti za taj razgovor.

"Da li će biti posebne sjednice Predsjedništva posvećene ovoj temi to morate pitati i ostale članove", rekao je on.

Početak za danas zakazane hitne sjednice Predstavničkog doma parlamenta BiH na kojoj je trebalo da bude razmatrana jedna tačka dnevnog reda "Ratnohuškačke izjave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u vezi sa proizvodnjom naoružanja u fabrikama namjenske industrije na teritoriji Federacije BiH", prolongiran je radi pokušaja obezbjeđivanja kvoruma.

Prema tvrdnjama u parlamentu BiH, poziv da prisustvuju ovoj sjednici upućen je svim članovima Predsjedništva BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije