BiH

Ivanić: Od velikog značaja dobra regionalna saradnja

Ivanić: Od velikog značaja dobra regionalna saradnja
Foto: Srna | Ivanić: Od velikog značaja dobra regionalna saradnja Ivanić: Od velikog značaja dobra regionalna saradnja

BANJALUKA - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je danas u Banjaluci da je dobra regionalna saradnja od velikog značaja za BiH, čemu doprinosi i neformalni sastanak ministara inostranih poslova Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP).

"Za mene je najvažnije da se ovaj sastanak održava u Banjaluci. Ovo je treći ili četvrti put da je ministarski sastanak u ovom gradu, koji polako postaje mjesto gdje se odvijaju ozbiljne diplomatske aktivnosti, čime se promoviše Republika Srpska", rekao je novinarima Ivanić, nakon što se obratio učesnicima SEECP.

On je istakao da je za BiH SEECP izuzetno važan jer je razvijen unutar regiona, a ne po zahtjevu Brisela ili nekog drugog.

"Od ovog sastanka se mogu očekivati pozitivni efekti, jer će biti podržani zahtjevi za brži razvoj infrastrukture da bi zemlje u regionu bile bolje povezane. Što bude bolja situacija u regionu, to će biti mirnije stanje u BiH", naveo je Ivanić.

U Banjaluci se održava neformalni sastanak ministara inostranih poslova SEECP-a u okviru jednogodišnjeg predsjedavanja BiH ovoj regionalnoj inicijativi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije