BiH

Ivanić: Zbog izbornog zakona cijela BiH bi mogla postati Mostar

Ivanić: Zbog izbornog zakona cijela BiH bi mogla postati Mostar
Foto: Tanjug | Ivanić: Zbog izbornog zakona cijela BiH bi mogla postati Mostar
Srna

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji je danas razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao je da bi se zbog problema u vezi sa Izbornim zakonom moglo desiti da cijela BiH postane Mostar.

"Ovaj problem bi mogao postati ozbiljan jer bez njegovog rješavanja nema konstituisanja vlasti poslije izbora. Onda bi se moglo desiti da cijela BiH postane ono što je situacija u Mostaru, da vlasti ostanu ovakve i da se izbori ne mogu sprovesti", izjavio je Ivanić novinarima u Beogradu nakon sastanka sa Vučićem sa kojim je razgovarao o situaciji na Kosmetu i prilikama u BiH.

Prema Ivanićevim riječima, Izborni zakon je najveći problem u BiH u ovoj godini gdje posebno predstavnici Hrvata imaju svoje zahtjeve, a Bošnjaka potpuno drugačiji pristup, dok je Republika Srpska za te izbore spremna i nema nekih posebnih otvorenih pitanja.

Ivanić je naveo da je na sastanku sa Vučićem razgovarano i o odnosima BiH i Srbije, te da i dalje smatra da je interes BiH da bude riješeno pitanje granice sa Srbijom, ali da to nije realno očekivati u ovoj godini dok ne prođu izbori u BiH.

"To bi bio izuzetno pozitivan događaj. EU je to pitanje postavila kao uslov za bilo kakav napredak. Samo da budu otvoreni razgovori, tada će biti eliminsano puno predrasuda. Šansa je postojala prošle godine, ali je nedostajalo malo više hrabrosti političara iz Sarajeva, koji moraju početi da konkretno razgovaraju o tom problemu", naglasio je Ivanić.

On je rekao da je puno složeniji problem granice BiH sa Hrvatskom, posebno iz perspektive Sarajeva, odnosno mosta na Pelješcu i cijelog niza stvari, pa i iz Republike Srpske na jednom dijelu teritorije oko Kostjanice, gdje posotje posebni zahtjevi.

Ivanić je rekao da ga je Vučić informisao o dešavanjima na Kosovu i Metohiji i naporima Srbije da se situacija pokuša držati pod kontrolom, kao i o vrlo jasnom stavu da Srbija očekuje da budu u potpunosti ispoštovani svi dogovori i jednak pristup objema stranama.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 4

DraganRankitic

"Ovaj problem bi mogao postati ozbiljan jer bez njegovog rješavanja nema konstituisanja vlasti poslije izbora. Onda bi se moglo desiti da cijela BiH postane ono što je situacija u Mostaru, da vlasti ostanu ovakve i da se izbori ne mogu sprovesti". Ispravno, i šta to tebi smeta budalo matora? Pa bolje je da bude Mostar, nego nekakva funkcionalna celina. Ako takozvana "BiH" bude nefunkcionalni Mostar, onda ostaje jedina funkcionalna vlast u RS. To je u interesu srpskog naroda. Za koji narod radi ovaj debeli lik? Za svog turskog gazdu Bakira?

Bajga_mostar

Ti si taj za koga ce Srbi glasati zivio nas Ivanic koji ce srusiti sumsku

BL_mrkonjic

Evo ga siroto krme se javilo

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije