BiH

Ivanić i Čubrilović negirali Mektićeve izjave o paravojnim formacijama

Ivanić i Čubrilović negirali Mektićeve izjave o paravojnim formacijama
Foto: N.N. | Ivanić i Čubrilović negirali Mektićeve izjave o paravojnim formacijama

SARAJEVO - Mladen Ivanić, član Predsjendištva BiH kazao je da nije upoznat sa činjenicama koje je iznosio Mektić, te da očekuje da mu se informacije dostave napismeno kako bi mogao da daje komentare te vrste.

"Generalno, meni se ne sviđaju fotografije koje sam vidio. One su dovoljno upozoravajuće, ali vidjećemo šta će o ovome zvanično u pisanom dokumentu reći institucije pa ću onda komentarisati", rekao je Ivanić.

Nedeljko Čubrilović, predsjednk Narodne skupštine Republike Srpske rekao je da se pitanje pripadnika „Srbske časti“ ispolitizovalo na način koji nije primjeren ni trenutku ni ljudima na koje se to odnosi.

"Ponedjeljak sam iskoristio da se upoznam ko je to boravio u Narodnoj skupštini. Taj događaj na koji se Mektić poziva desio se početkom decembra, mislim 10. decembra. Od tada pa do danas, odnosno unazad nekoliko dana niko nije reagovao na te stvari, i očito nekome je trebao neki događaj, nekome je nešto zasmetalo i onda su počeli da vrše politizaciju. Te kvalifikacije jednostavno ne stoje. Nema nikakvih vojnih, ni nikakvih paravojnih formacija, nikakvih uniformisanih ljudio. Oni nisu bili gosti Narodne skupštine", rekao je Čubrilović.

Tvrdi da su oni bili gosti jednog udruženja koje se uredno obratilo Narodnoj skupštini i generalni sekretar Narodne skupštine je uredno odobrio boravak tim ljudima i da su kao gosti tu boravili.

"Nemojte da kriminalizujemo ono što ne treba da se kriminalizuje, nemojte da izmišljamo problem tamo gdje ga nema . Imamo suviše problema u ovoj državi koje treba da rješavamo na adekvatan način i da se svi odgovornije odnosimo prema tome. Svađa među narodima, među političkim partijama, unutar političkih partija neće ništa dobro donijeti", rekao je Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije