BiH

Izetbegović: Moj otac je brigu o BiH u amanet ostavio Erdoanu

Izetbegović: Moj otac je brigu o BiH u amanet ostavio Erdoanu
Foto: Ilustracija | Izetbegović: Moj otac je brigu o BiH u amanet ostavio Erdoanu

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda i lider SDA Bakir Izetbegović, izjavio je da je njegov otac bivši - predsjednik RBiH Alija brigu o Bosni i Hercegovini u amanet ostavio sadašnjem predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoanu.

Izetbegović je to izjavio na obilježavanju 14. godišnjice smrti Alije Izetbegovića.

On je naveo da je jedan od posljednjih razgovora koje je Alija Izetbegović imao bio sa Erdoanom.

"On je u njemu prepoznao budućeg jakog lidera i ostavio mu je u amanet brigu za Bosnu i Hercegovinu. Ja mislim da Erdoan itekako dobro nosi taj amanet. Pogledajte samo ovu novu akciju da se gradi put između Beograda i Sarajeva", rekao je Izetbegović između ostalog.

On je izjavio je da se mnoge poruke njegovog oca i danas se čine aktuelnim.

"Što je zanimljivo Alija Izetbegović je preselio prije 14 godina, ali još uvijek živi kao mislilac, lider. Vidi se to i prema reakcijama onih koji ga ne vole, ali još više po reakcijama onih koji ga vole", rekao je bošnjački član Predsjedništva BiH, i dodao:

"Obratio bih pažnju na njegovo djelovanje jer je on činio sve da se spasi bivša Jugoslavija, BiH, da se spasi mir, da ne dođe do rata, da se prihvate rješenja makar i nepravedna i bolna za bh. patriote, ali da prestane ubijanje u ovoj zemlji. A tokom rata da se sačuva supstanca BiH", istakao je Izetbegović.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije