BiH

Izetbegović: Nagovještava se koalicija SDA-SNSD-HDZ BiH

Izetbegović: Nagovještava se koalicija SDA-SNSD-HDZ BiH
Foto: Arhivska fotografija | Izetbegović: Nagovještava se koalicija SDA-SNSD-HDZ BiH

SARAJEVO - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas, nakon konsultacija SDA sa članovima Predsjedništva BiH u vezi sa formiranjem i imenovanjem predsjedavajućeg Savjeta ministara, da se trenutno nagovještava koalicija pobjedničkih stranaka SDA-SNSD-HDZ BiH, ali da smatra da je tu potreban i četvrti partner.

"Po meni, to su ljevičarske stranke - DF, Naša stranka i SDP", rekao je on novinarima u Sarajevu nakon konsultacija.

Izetbegović je ocijenio da je neophodno uraditi program i da se dogovore prioriteti djelovanja, te osim imenovanja predsjedavajućeg Savjeta, definisati strukturu i odrediti ko preuzima koje resore.

On je poručio da treba sačekati odluku Centralne izborne komisije, s obzirom da prije toga ne može biti formiran Dom naroda Parlamenta FBiH.

"Mi nismo za to da se sa tim nešto posebno žuri", rekao je Izetbegović, napominjući da je na sastanku bilo riječi o imenu predsjedavajućeg Savjeta ministara i da je riječ o Zoranu Tegeltiji /kandidatu SNSD-a/.

Završen sastanak sa delegacijom SNSD-a

Konsultacije Predsjedništva BiH sa delegacijom SNSD-a o izboru predsjedavajućeg Savjeta ministara, okončane su, a nakon sastanka nije bilo izjava za novinare.

Delegaciju SNSD-a činili su potpredsjednici stranke Nebojša Radmanović i Nikola Špirić, te član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

U zgradi Predsjedništva BiH stigla je delegacija SDS-a, koju čine predsjednik SDS-a Vukota Govedarica i predsjednik Glavnog odbora ove stranke Milan Miličević, kao i delegacija PDP-a u kojoj su funkcioneri Sava Škrba i Nenad Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije