BiH

Izetbegović: Naredne sedmice sastanak SDA, SDP-a i DF-a o formiranju vlasti

Izetbegović: Naredne sedmice sastanak SDA, SDP-a i DF-a o formiranju vlasti
Foto: N.N. | Izetbegović: Naredne sedmice sastanak SDA, SDP-a i DF-a o formiranju vlasti

SARAJEVO - Predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA), Socijaldemokratske fronte (SDP) BiH i Demokratske fronte (DF) naredne sedmice održaće sastanak na kojem će biti govora o formiranju vlasti na nivou države BiH i entiteta FBiH, potvrdio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

On je u intervjuu za TV1 kazao da će se ponuda SDA bazirati na tome miru, stabilnosti, ideološkom pomirenje, reformama, NATO putu i u konačnici masovnoj izgradnji.

"Na tim sastancima SDA se neće ponašati sebično. Dakle, neće pričati o nekim foteljama i pozicijama. Važno je da bitne pozicije uzmu kompetentni ljudi koji mogu to da urade", rekao je Izetbegović, prenosi Klix.ba.

Potvrdio je da će sastanak sa delegacijom SDP-a biti održan već u utorak, a naredne sedmice (ponedjeljak ili srijeda) predstavnici SDA sješće za isti stol i sa delegacijom DF-a.

Istakao je da je potrebno definisati jasan program koji neće biti difuzan i u kojem će se jasno precizirati šta će se raditi u naredne četiri godine.

"Potrebno je da što više jakih stranaka bude u vlasti. A ne onih koji imaju jednog ili dva zastupnika. Naravno, i oni su dobrodošli kao i svako ko želi ovoj zemlji dobro. Što se tiče SDA, mi ćemo to raširiti maksimalno pa da imamo što manje onih koji prave otpor. Dijelićemo vlast da ne bi dijelili zemlju", kazao je Izetbegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije