BiH

Izetbegović: Ne preporučujem Šmitu sastanak s predstavnicima RS

Izetbegović: Ne preporučujem Šmitu sastanak s predstavnicima RS
Foto: Arhiva | Izetbegović: Ne preporučujem Šmitu sastanak s predstavnicima RS

SARAJEVO - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je danas da ne preporučuje novom visokom predstavniku Kristijanu Šmitu da se sastaje s predstavnicima Republike Srpske van bh. institucija.

On je rekao da je SDA dobro prošla na izborima te da će imati dobre pozicije u Predstavničkom domu i Domu naroda ali da je proces formiranja vlasti tek počeo. 

Komentarišući najave da +opozicione stranke iz Republike Srpske i Federacije BiH namjeravaju formirati vlast na nivou BiH bez SNSD-a, HDZ-a i SDA, Izetbegović je rekao da je to po njemu nemoguća misija. 

Kada je riječ o izmjenama Ustava i Izbornog zakona, Izetbegović je rekao da nije optimista da će se uskoro nešto bitno moći pomaći. 

"Treba formirati stabilne koalicije, a kada se stvore uslovi razgovarati eventualno o nečemu za šta se mogu dobiti dvije trećine glasova, koliko je potrebno za izmjenu Ustava", rekao je Izetbegović. 

Govoreći o sankcijama Fadilu Novaliću, premijeru FBiH koji je stavljen na "crnu listu" SAD, Izetbegović je rekao da su te sankcije time izgubile vjerodostojnost. 

"Što se mene tiče on je bio dobar premijer sa drobrim rezultatima i mi o tome odlučujemo, a ne Stejt department", rekao je Izetbegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije