BiH

Izetbegović: Postepeno gradimo sigurnu i prosperitetnu BiH

Izetbegović: Postepeno gradimo sigurnu i prosperitetnu BiH
Foto: N.N. | Izetbegović: Postepeno gradimo sigurnu i prosperitetnu BiH

SARAJEVO - Na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić-Gradu, 25. novembra 1943. godine, Bosna i Hercegovina definisana je kao država njenih građana i ravnopravnih naroda, naveo je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, u čestitci upućenoj povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

"Tim činom potvrđena je državnost Bosne i Hercegovine. Strpljivo gradeći suživot među ljudima, njegujući različite kulture, pretvarajući razlike u komparativne prednosti, Bosna i Hercegovina je u svojoj hiljadugodišnjoj historiji, uprkos teškim iskušenjima, uspjela da sačuva i održi svoj duh i specifičnost", naveo je Izetbegović.

Bosnu i Hercegovinu, uz sve otpore, istakao je Izetbegović, "postepeno gradimo kao sigurnu i prosperitetnu državu, u kojoj se poštuju ljudska i svaka druga prava, koja je snažno usmjerena integraciji u Evropsku uniju i NATO".

"Na svima nama je da se za takvu BiH u budućnosti borimo još jače, kako bismo ljudima u ovoj zemlji osigurali jasnu perspektivu i vratili im dostojanstvo koje zaslužuju", poručio je Izetbegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije