BiH

Izetbegović o apelaciji u vezi akciza: Ništa od toga

Izetbegović o apelaciji u vezi akciza: Ništa od toga
Foto: N.N. | Izetbegović o apelaciji u vezi akciza: Ništa od toga

ZENICA - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas u Zenici da očekuje da će Ustavni sud BiH odbiti apelaciju grupe poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH u vezi sa setom zakona o akcizama.

Komentarišući činjenicu da je Ustavni sud BiH zaprimio apelaciju grupe poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH u vezi sa setom zakona o akcizama, Izetbegović je ocijenio da od toga "nema ništa".

"Mislim da nema ništa od te apelacije i da će biti odbijena", rekao je on.

Apelacijom grupe poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, osim zahtjeva za obaranje seta zakona, nalazi i zahtjev za privremenu suspenziju tih zakonskih rješenja.

Izetbegović je najavio da će nastaviti da radi na usvajanju Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, te da će pomoć pružiti Evropska unija i SAD sa svojom ambasadom, kao medijatorom.

"Kada uzmete prijedlog HDZ-a i upozorenje Evropske komisije da moramo implementirati presudu 'Sejdić-Finci', to su suprotstavljene stvari. Kada uzmete broj delegata u Domu naroda, poslanika u Parlamentu Federacije BiH i ustavnu obavezu da svaki kanton daje jednog poslanika, dakle od 17, već 10 pozicija je popunjeno i ostavlja se mali prostor da se izađe u susret presudi Ustavnog suda BiH", rekao je lider SDA.

On je ocijenio da nije lako pronaći rješenje koje će zadovoljiti građanski, etnički princip i zahtjeve strana, ali da će raditi na tome.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije