BiH

Pratite nas na Google news

Izetbegović pozvao članove VSTS-a da podnesu ostavke

Izetbegović pozvao članove VSTS-a da podnesu ostavke
Foto: N.N. | Izetbegović: Nećemo podržati SNSD u strukturi vlasti Federacije
Srna

SARAJEVO – Predsjednik SDA Bakir Izetbegović pozvao je članove Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH da podnesu ostavke jer su, kako je naveo, izgubili kredibilitet u domaćim i međunarodnim krugovima, kao i među građanima BiH.

"Napominjemo da izvještaj o radu VSTS nije dobio podršku nijednog poslanika, ni delegata u oba doma Parlamentarne skupštine BiH, što samo po sebi dovoljno govori", rekao je Izetbegović.

Izetbegović je izjavio danas da ova stranka neće podržati učešće SNSD-a u strukturi vlasti Federacije BiH (FBiH).

"Dok god potpredsjednik FBiH ima značajna ovlaštenja, a pozicija potpredsjednika Republike Srpske je redukovana na protokolarne funkcije i dok god u vlasti Srpske nema ministara iz SDA, takvi prijedlozi neće imati kredibilitet. Pozivamo na hitno okončanje procesa formiranja vlasti na nivou FBiH", rekao je Izetbegović novinarima u Sarajevu nakon sjednice Predsjedništva SDA.

On je ponovio poziv HDZ-u BiH da bez odgađanja imenuje predsjednika FBiH što je novi uslov za formiranje vlade, napominjući da reformu Izbornog zakona, koji je u nadležnosti Parlamentarne skupštine BiH, ne treba vezivati za formiranje vlasti na nivou FBiH.

Izetbegović je naveo da SDA podržava izmjenu strukture Vlade FBiH, uvođenje novih i spajanje postojećih ministarstava.

"Imali smo dogovor postignut 17. aprila prošle godine koji je definisao da se na ovu funkciju imenuje nestranačka ličnost iz reda ostalih koja je iz Republike Srpske i biće predložena od partnera iz Srpske u konsultaciji sa svim članicama koalicije", rekao je Izetbegović.

On je dodao da nikakvih konsultacija sa SDA nije bilo, iako je to predviđao međustranački dogovor, te da očekuje da će ministar za ljudska prava biti nestranačka ličnost iz oblasti zaštite ljudskih prava.

"SDA od novoimenovanog Savjeta ministara i vlada na svim nivoima zahtijeva da hitno pristupe svim reformama i realiziciji infrastrukturnih projekata za koje već postoje obezbijeđena sredstva, te da svoj rad podrede poboljšanju opšteg ekonomskog stanja i života građana", rekao je Izetbegović.

On je naveo da mora biti ubrzana izgradnja KorIdora "Pet ce", te brzih i magistralnih puteva za koja su obezbijeđena sredstava.

Izetbegović je pozvao članove Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH da podnesu ostavke jer su, kako je naveo, izgubili kredibilitet u domaćim i međunarodnim krugovima, kao i među građanima BiH.

"Napominjemo da izvještaj o radu VSTS nije dobio podršku nijednog poslanika, ni delegata u oba doma Parlamentarne skupštine BiH, što samo po sebi dovoljno govori", rekao je Izetbegović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Pronašli smo posao iz snova!

Marketing tim / 20.02.2020 15:19

Prošle godine svi ljubitelji spavanja imali su priliku da se prijave za posao iz snova. Pozvali smo ih da dođu u naše trgovine, spavaju na Dormeo madracu i jastuku i budu plaćeni za to! Kampanja čiji je cilj bio istaknuti važnost kvalitetnog sna, pokazala je izvanredan uspjeh – posao iz snova proveden je u 20 zemalja s nevjerovatnih 70 000 prijava. Zaposlili smo čak 52 spavalice širom Europe koje su uspješno obavile posao iz snova.

Ove godine ponavljamo ovaj sjajni oglas!

Zaradite 500 KM za 4 sata spavanja!

Nakon ogromnog uspjeha iz prethodne godine, Dormeo ® je odlučio ponovo objaviti oglas za posao iz snova. Ove godine tražimo spavalice koje žele spavati 4 sati i za to će im biti plaćeno 500 KM.

13. marta 2020. godine, organizujemo poseban događaj Dormeo ®  Dan Spavanja, povodom Svjetskog dana spavanja, kada će najkreativniji učesnici konkursa  spavati na odabranoj lokaciji u udobnosti Dormeo proizvoda. Pobjednik će pored plate od 500 KM dobiti i nezaboravno iskustvo te saznati šta je najvažnije za miran i kvalitetan san.

Konkurs za posao je otvoren do 06.03.2020. godine.

Ovom kampanjom Dormeo ® povodom Svjetskog dana spavanja želi podići svijest o važnosti kvalitetnog sna, te njegovom neprocjenjivom utjecaju na naše tijelo i um.  Također, kako bismo imali miran i kvalitetan san potrebno je osigurati najbolje okruženje za spavanje.  Tokom noći se opuštamo i regeneriramo, ali samo kada spavamo na pravim proizvodima koji pružaju optimalnu podršku i osjećaj udobnosti. Spavanje je posao, a sada može postati posao iz snova.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Što se događa kada spavate?

Mislite da vaše tijelo jednostavno ne radi ništa kada spavate, da ste potpuno neaktivni? Istina je da vaše tijelo i um obavljaju pravi posao dok spavate! Oni rade cijelu noć kako bi ostali uravnoteženi i zdravi - vaše misli i tjelesne funkcije usporavaju, ćelije vašeg mozga se odmaraju od dnevnih aktivnosti i vrijeme je za oporavak. Tokom dubokog sna vaše tijelo obnavlja mišiće, organe i ostale ćelije, jača vaš imunološki sistem, bori se protiv infekcija i još mnogo toga. S druge strane, nedostatak sna predstavlja brojne zdravstvene rizike, od simptoma depresije, visokog krvnog pritiska i migrene. Spavanje i zdravlje su usko povezani, a stručnjak za san, Dormeo ® želi edukovati što više ljudi o kvalitetnom snu i koliko je usko povezano sa našim zdravljem. Kada se kvalitet sna poboljša, poboljšava se i kvalitet života.

Postanite Dormeo ® spavalica

Dormeo ® je jedan od vodećih brendova i Dormeo proizvodi predstavljaju sinonim za kvalitetan san. Naš je cilj ponuditi kupcima sve što im je potrebno za poboljšanje kvalitete spavanja i života, od A do Zzz, a također ih edukovati o tome kako se njihovo zdravlje može promijeniti na bolje sa spavanjem. To je tako jednostavno. Dormeo je vaš stručnjak za san koji vam nudi da na jednom mjestu pronađete sve što vam je potrebno za mirne snove. Od odabira pravih letvica za krevet, do madraca ili nadmadraca koji se prilagođavaju svakoj osobi, pa sve do jastuka i prekrasnih posteljina koje će vašu spavaću sobu pretvariti u oazu elegancije po vašem ukusu.

Dormeo ® je vaš stručnjak za spavanje na jednom mjestu i potpuno rješenje za miran i kvalitetan san na koje možete računati.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Najčitanije