BiH

Izetbegović s Al-Katerom: Omogućiti državljanima Katara kupovinu nekretnina u BiH

Izetbegović s Al-Katerom: Omogućiti državljanima Katara kupovinu nekretnina u BiH
Foto: Predsjedništvo BiH | Izetbegović s Al-Katerom: Omogućiti državljanima Katara kupovinu nekretnina u BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je ambasadora Države Katar Sultana Al-Katera.

Tokom razgovora je istaknuto da dvije prijateljske zemlje imaju dobru bilateralnu saradnju, kao i da ima prostora da se ona intenzivira, naročito na polju ekonomije.

Ambasador Al-Kater naglasio je veliku zainteresovanost investitora iz Katara da nastave sa ulaganjima u Bosnu i Hercegovinu. Posebno se to odnosi na projekte iz oblasti zdravstva, poljoprivrede i obrazovanja.

Istakao je da postoji obostrani interes da se uklanjaju administrativne prepreke za državljane Katara koje se odnose na vlasništvo nad nekretninama u Bosni i Hercegovini.

Rješenje bi, kako je naglasio, moglo biti u recipročnim odlukama, koje bi državljanima Katara omogućila ista prava u Bosni i Hercegovinu kakva imaju državljani naše zemlje u Kataru.

Izetbegović je upoznao je ambasadora Al-Katera sa aktuelnom situacijom u Bosni i Hercegovini i izrazio nadu da će prijateljski odnosi dvije države u narednom periodu biti dodatno produbljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije