BiH

Izetbegović spriječio saradnju BiH sa SAD u borbi protiv terorizma?

Izetbegović spriječio saradnju BiH sa SAD u borbi protiv terorizma?
Foto: N.N. | Izetbegović spriječio saradnju BiH sa SAD u borbi protiv terorizma?

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović spriječio je potpisivanje memoranduma o razumijevanju između BiH i SAD o razmjeni podataka u vezi s bezbjednosnim provjerama i terorizmu, navodi sarajevski "Dnevni avaz" u današnjem štampanom izdanju.

Kako se navodi, Izetbegović je na uobičajenom konsultativnom sastanku koji prethodi svakoj sjednici Predsjedništva BiH, odbio da da saglasnost da se taj memorandum uvrsti kao tačka dnevnog reda jedne od nedavnih sjednica.

Svoj stav Izetbegović je navodno pravdao time da se zalaže za potpisivanje sporazuma o ovom pitanju, a ne samo memoranduma, ali, kako se navodi, pravi razlozi zbog kojih se usprotivio donošenju ovog značajnog dokumenta za BiH i dalje su nepoznati.

Ministarstvo bezbjednosti BiH, koje je memorandum uputilo u proceduru, nije zvanično obaviješteno o razlozima zbog kojih nije došlo ni do razmatranja memoranduma u Predsjedništvu BiH.

Izvor "Avaza" navodi da je potpisivanjem memoranduma trebalo dodatno da bude unaprijeđena borba protiv terorizma u BiH, a odbijanjem potpisivanja memoranduma sprečena su i znatna ulaganja u određene projekte i obuke i opremanja domaćih policijskih agencija.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije