BiH

Jačom kontrolom granice spriječiti ilegalne ulaske

Jačom kontrolom granice spriječiti ilegalne ulaske
Foto: N.N. | Jačom kontrolom granice spriječiti ilegalne ulaske

SARAJEVO - Koordinaciono tijelo za pitanje migracija u BiH danas je održalo prvi sastanak kao Operativni štab, na kojem je zaključeno da je potrebno dalje jačanje kontrole granice kako bi se spriječili ilagalni ulasci u BiH.

"Osim pripadnika Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, biće zatražena podrška i drugih policijskih agencija kao ispomoć Graničnoj policiji BiH", saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Ministar bezbjednosti Dragan Mektić, koji je predsjedavao sastankom Štaba, istakao je da su dosadašnje mjere pojačanog nadzora granice dale rezultat i da je značajno smanjen broj ulazaka ilegalnih migranata u BiH.

U slučaju kriznih situacija u oblasti migracija Koordinaciono tijelo djeluje i kao Operativni štab, u koji osim predstavnika Ministarstva bezbjednosti, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, Ministarstva inostranih poslova, Granične policije, Sipe, Službe za poslove sa strancima BiH ulaze i predstavnici štabova sa nivoa entiteta i Brčko distrikta.

Tokom sastanka razgovarano je i o zbrinjavanju migranata koji se trenutno nalaze u BiH i istaknuto da će iduće sedmice biti obezbijeđena dodatna lokacija u blizini Sarajeva, a istovremeno započinju aktivnosti na iznalaženju adekvatnijeg smještaja za migranate koji se nalaze na području Unsko-sanskog kantona.

Današnjem sastanku je prisustvovao i šef Međunarodne organizacije za migracije u BiH Peter van der Auverert /Peter Van der Auweraert/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije