BiH

Janša nazvao Džaferovića: Ne postoji "non paper"

Janša nazvao Džaferovića: Ne postoji "non paper"
Foto: Tanjug/AP arhiva | Janša nazvao Džaferovića: Ne postoji "non paper"
N.N.

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, telefonom je razgovarao sa premijerom Republike Slovenije Janezom Janšom.

Telefonski razgovor je uslijedio na poziv premijera Republike Slovenije Janeza Janše, koji je obavijestio Džaferovića da ne postoji "non paper" koji bi se mogao dovesti u vezu sa Vladom Slovenije, a koji bi uključivao prekrajanje granica ili povredu teritorijalnog integriteta BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Premijer Republike Slovenije Janša je rekao da Slovenija podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH, kao i njen evroatlantski put, poštujući u potpunosti Dejtonski mirovni sporazum.

Džaferović je kazao da u startu treba onemogućiti svaku priču o etničkim i teritorijalnim podjelama BiH, kao i da je jedini put za BiH njena dalja unutrašnja reintegracija i evroatlantska integracija.

Razgovarano je o predsjedavanju Slovenije Evropskom unijom u narednom periodu, kao i o predstojećem Samitu EU – Zapadni Balkan, čiji će Slovenija biti domaćin, a čija bi glavna tema trebala biti ubrzanje integracije država Zapadnog Balkana u EU.

Priča o slovenskom "non paperu" koji tretira prekrajanja granica na Zapadnom Balkanu digla je veliku prašinu u regiji posljednjih dana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije