BiH

Pratite nas na Google news

Jerinić pozvao CIK da radi, zbog izborne sage trpe i građani i projekti

Jerinić pozvao CIK da radi, zbog izborne sage trpe i građani i projekti
Foto: N.N. | Jerinić pozvao CIK da radi, zbog izborne sage trpe i građani i projekti
Sanja Čakarević

DOBOJ - Skoro dva mjeseca nakon lokalnih izbora gradonačelnik Doboja Boris Jerinić ponovio je i danas da Centralna izborna komisija (CIK) BiH treba da radi svoj posao i da što prije završi sagu o izborima.

"Ponovite izbore, utvrdite nepravilnosti, ako ih je bilo, gdje ih je bilo, znači to je vaš posao, ali ne možete u nedogled, 58 dana administracija ćuti. Ja sam spreman, ponovite sutra izbore, prekosutra i kada god hoćete i pod kojim god hoćete uslovima, ali dajte da se završi izborni proces u Doboju, da grad ne trpi štetu, koja je nemjerljiva. Kada god hoće, neka ponove izbore. Dajte da građani Doboja ne budu zarobljeni, uvedite skenere, zakon promijenite, način koji god hoćete", izjavio je Jerinić.

On je istakao da se nada da će možda krivične prijave koje su podnesene protiv članova CIK-a motivisati tu instituciju da završi svoj posao u vezi s izborima u Doboju.

"Ja sam siguran da u narednom periodu, ako CIK ne završi izborni proces u gradu Doboju, određene će posljedice sigurno snositi. Naravno da će sporadično možda i građani podnositi krivične prijave. Zakon o upravnom postupku obavezuje da u dva mjeseca se donese odluka za grad Doboj, u bilo kojoj opciji, kakva god da je, a mi imamo ćutanje administracije, mentorisanje političkih lidera", naveo je Jerinić.

On je naveo da se zbog trenutne situacije u neizvjesnosti drži čak 70.000 građana.

"Ja kao neko ko je nosilac izvršne vlasti u gradu Doboju imam otežan rad u svim segmentima i svi projekti su, mogu slobodno reći, blokirani. Imamo jedan vakuum prostor, gdje jednostavno niste ni ozbiljan sagovornik kada vam dođe investitor, koje odgovore vi njemu možete dati", naveo je Jerinić.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije