BiH

Jerković: Povratak niko ne sprečava

Jerković: Povratak niko ne sprečava
Jerković: Povratak niko ne sprečava

ŠAMAC - Povratak u Republiku Srpsku niko ne sprečava, već je to spor proces uslovljen finansijskim sredstvima, rekao je potpredsjednik Srpske Josip Jerković.

"Ne možemo reći da nam neko sprečava povratak, da napada jednu nacionalnost, da se ruše nečiji objekti, to nije istina", rekao je Jerković danas u Šamcu, gdje se susreo sa rukovodstvom opštine. 

On je istakao da su u opštini Šamac otvorena vrata za povratak, kao i na teritoriji cijele Republike Srpske, te ukazao da treba rekonstruisati veliki broj objekata, dok je donatora sve manje. 

Jerković je naveo da će se posredstvom resornog miinistarstva pokušati obnoviti jedan dio objekata.

Tokom sastanka sa načelnikom opštine Savom Minićem i potpredsjednikom Skupštine Đurom Ivanovićem razgovarano je o sveukupnoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici poslije poplava.

Jerković je naveo da su doneseni i određeni zaključci kako pomoći opštini, domicilnom stanovništvu i povratnicima.

On je naveo da se mora pokušati da se neke zakonske obaveze prolongiraju, kao na primjer da se odmah ne zatvaraju kafići koji nemaju fiskalnu kasu ili nisu u mogućnosti da to odmah pribave. 

"To treba prolongirati i dati rok u kome bi se eventualno provelo", kaže Jerković.

Minić je rekao da je sa Jerkovićem dogovorio šta će se u ovoj godini raditi, te istakao da Šamac može biti primjer zajedničkog života. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije