BiH

Jukićeva zadovoljna presudom, za Mektića postupak još nije gotov

Jukićeva zadovoljna presudom, za Mektića postupak još nije gotov
Foto: N.N. | Jukićeva zadovoljna presudom, za Mektića postupak još nije gotov

SARAJEVO - Potpredsjednik Vrhovnog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Ružica Jukić potvrdila je Srni da je dobila presudu Opštinskog suda u Sarajevu kojom je usvojen tužbeni zahtjev u odnosu na klevetu protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

Ona je izrazila zadovoljstvo donesenom presudom ističući da je pravda i istina izašla na vidjelo.

"Kleveta je bila, dosuđena je naknada štete u iznosu od 3.500 KM. Ja sam tražila 6.000 KM, oni su 3.500 dosudili. To je stav suda", rekla je Jukićeva.

Ona je navela da je Mektić obavezan i da joj plati troškove parničnog postupka u iznosu od 1.241 KM i da se izreka presude objavi o njegovom trošku u emisiji "Pošteno" Federalne televizije i na drugim medijima koji su objavili tu vijest.

Mektić je najavio da će se žaliti na presudu, istićući da postupak još nije završen i da presuda nije obavezujuća.

On je istakao da se iz presude ogleda pritisak VSTS-a i Ružice Jukić na Sud.

"Iako nema elemenata sud je morao da donese kakvu-takvu presudu sa prepolovljenim iznosom koji je za odštetu tražila Jukićeva. To samo govori o Jukićevoj koja je jedna od ključnih rak-rana pravosuđa u BiH", rekao je Mektić Srni.

On je ponovio da ostaje pri svim svojim ranije izrečenim stavovima. "Prema obrazloženju presude, stiče se utisak da Jukićeva treba meni da isplati odštetu. U praksi nisu poznate takve odštete ili udoviljite tužiocu kada postoji uvreda ili odbijete", rekao je Mektić.

On smatra da je upravo zbog pritiska Jukićeve Sud donio neku "kompromisnu presudu" koja je besmislena.

Ministar bezbjednosti BiH je u emisiji "Pošteno" FTV, emitovane 6. marta prošle godine, rekao Jukićevoj da je frizer, da ne poznaje zakon, da joj je vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH rodica koju štiti od napada na rad Tužilaštva, da mrzi Srbe i da je nacionalista, te da je davala sugestije sudiji Lejli Fazlagić da podnese ostavku, nakon čega je Jukićeva podnijela tužbu protiv njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije