BiH

Jusko i Bo: Podržavamo da BiH 2019. bude domaćin sastanka "16+1"

Jusko i Bo: Podržavamo da BiH 2019. bude domaćin sastanka "16+1"
Foto: N.N. | Jusko i Bo: Podržavamo da BiH 2019. bude domaćin sastanka "16+1"

SARAJEVO - Ambasador Kine u BiH, Čen Bo, rekla je na sastanku sa ministrom komunikacija i transporta BiH, Ismirom Juskom, da Kina podržava da BiH 2019. godine bude domaćin jednom od formata ministarskog sastanka zemalja "16+1".

Ističući da je broj turista koji dolaze iz Kine u BiH porastao za 130 do 140 odsto, Bo je izrazila uvjerenje da će ovaj broj sigurno znatno porasti nakon stupanja na snagu Sporazuma o bezviznom režimu za kineske državljane.

Osim o nominaciji BiH za domaćina ministarske konferencije "16+1", Bo i Jusko su razgovarali o unapređenje vazdušnog saobraćaja između dvije zemlje sa mogućnošću uspostavljanja avionske linije Sarajevo-Beograd-Peking, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Dogovoreno je da će se zajednički raditi na svim procedurama koje su neophodne za potpisivanje Sporazuma o unapređenju vazdušnog saobraćaja BiH i Kine, uz saglasnost da aktivnosti koje su u vezi sa ovim sporazumom ne treba odugovlačiti, već ih što prije treba završiti i potpisati sporazum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije