BiH

Kancelarije za pomoć Srbima počele s radom

Kancelarije za pomoć Srbima počele s radom
Foto: N.N. | Kancelarije za pomoć Srbima počele s radom

BANJALUKA - Direktorica Republičke uprave za imovinsko-pravne poslove (RUGIP) Bosiljka Predragović izjavila je da izbjegla i raseljena lica, koja imaju imovinu u FBiH, od danas imaju mogućnost da se obrate kancelarijama u šest opština i gradova s ciljem zaštite svojih imovinskih prava.

"Zainteresovana lica, s ciljem zaštite svojih imovinskih prava, mogu zatražiti stručnu pomoć od ponedjeljka. RUGIP je obezbijedio šest kancelarija u Bijeljini, Zvorniku, Nevesinju, Istočnom Novom Sarajevu, Mrkonjić Gradu i dodatno banjalučku kancelariju, kao mjesto koordinacije rada svih kancelarija", rekla je ona. Podsjetila je da je Protokol o saradnji između RUGIP-a i Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS potpisan 24. aprila.

"Protokolom je uređena tehnička saradnja o pitanju pružanja stručne pomoći izbjeglim i raseljenim licima u postupku uspostavljanja ili zamjene zemljišne knjige na teritoriji FBiH, koji imaju interes da zaštite svoja vlasnička prava u postupcima koji se trenutno vode u FBiH, a po Zakonu o zemljišnim knjigama FBiH", pojasnila je Predragovićeva. Ona je napomenula da je Ministarstvo angažovalo šest lica pravne struke i isto toliko administrativnih saradnika, kojima će se obraćati sva lica koja imaju svoje interese u postupcima pred nadležnim organima FBiH.

Predragovićeva je rekla da je, uz podršku stručnih lica iz RUGIP-a, u toku obuka angažovanih pravnika za pružanje pravne pomoći izbjeglim i raseljenim licima koja imaju nekretnine u FBiH, kako bi ostvarili svoja prava u procesu uspostavljanja ili zamjene zemljišne knjige u FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije