BiH

Karamatić: Nismo efikasni, samo je riječ o zamoru materijala

Karamatić: Nismo efikasni, samo je riječ o zamoru materijala
Foto: Ilustracija | Karamatić: Nismo efikasni, samo je riječ o zamoru materijala

SARAJEVO – Mario Karamatić, hrvatski delegat u Domu naroda BiH rekao je danas da je završetak rada sjednice Doma naroda, na čijem je dnevnom redu bilo 116 tačaka, za manje od dva časa rezultat "zamora materijala".

"Bilo bi lijepo da se možemo pohvaliti efikasnošću, ali smatram da je riječ o zamoru materijala i kolege žele što prije pobjeći kući, jer je bilo tačaka o kojima je bila neophodna cjelodnevna rasprava", rekao je Karamatić.

On je naveo da je Dom naroda posvetio svega deset minuta za 70 izvještaja o reviziji institucija BiH.

"Na početku zasjedanja delegat iz reda bošnjačkog naroda Halid Genjac je tražio da se na dnevni red vrati tačka koja je već jednom oborena u Domu naroda, a riječ je o donaciji Saudijske Arabije privatnoj firmi Ejupa Ganića. Mislim da bi to bio presedan svih presedana - da Dom nakon što odbije verifikaciju jednog sporazuma ponovo raspravlja o njemu", rekao je Karamatić.

Osvrćući se na izvještaj o stanju u diplomatsko-konzularnoj mreži, Karamatić je ocijenio da je ono katastrofalno i da se ne zna "ni ko pije, ni ko plaća".

"Ustvari, zna se da plaćaju svi građani koji žive u BiH. Osim haosa koji vlada u spoljnoj politici BiH, oni ne znaju šta učiniti sa zgradom koja je u centru Londona, odnosno, kako je prodati jer bi se za tu cijenu koja bi se mogla dobiti moglo kupiti pet drugih zgrada", rekao je Karamatić.

On je dodao da bi, kada se već tako troši novac poreskih obveznika BiH, trebalo dati javna ovlaštenja Spoljnotrgovinskoj komori BiH da potroši i novac za zgradu u Londonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije