BiH

Karamatić: SDA odgovorna za nefunkcionisanje parlamentarne većine

Karamatić: SDA odgovorna za nefunkcionisanje parlamentarne većine
Karamatić: SDA odgovorna za nefunkcionisanje parlamentarne većine

SARAJEVO - Hrvatski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mario Karamatić izjavio je da sadašnja parlamentarna većina apsolutno ne funkcioniše, a odgovornom za to smatra SDA.

"SDA nastavlja svoju politiku - prije podne jedno, popodne drugo, što nije dobar put", rekao je Karamatić i kao primjer naveo HNS-ove prijedloge Izbornog zakona i Zakona o javnom RTV sistemu, koji su bili usaglašeni sa SDA.

Karamatić je za današnje sarajevsko "Oslobođenje" govoreći o nedavno formiranoj parlamentarnoj komisiji, koja bi trebalo da ispita rad ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka, naveo da sa Crnatkom nema nikakvih privatnih problema, ali da je sporno pitanje koga on zastupa i šta priča po svijetu.

"Ovdje je jednostavno riječ o tome da moje kolege i ja od Crnatka, od kada je ministar inostranih poslova BiH, nismo dobili nikakvu povratnu informaciju, niti se uvaženi gospodin ikada pojavio na sjednici Doma naroda", rekao je Karamatić.

Govoreći o zahtjevu hrvatskih predstavnika za uspostavljanje RTV kanala na hrvatskom jeziku, Karamatić je ocijenio da je najbolje rješenje uspostavljanje tri nacionalna kanala, plus krovna televizija.

"Što se tiče glavnog urednika kanala na hrvatskom jeziku, o tome se jednostavno još nije razgovaralo, jer je sve još na prilično dugom štapu", naveo je Karamatić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije