BiH

Karan: U "Službenom glasniku" u maju objavljeni rezultati o referendum o Danu RS

Karan: U "Službenom glasniku" u maju objavljeni rezultati o referendum o Danu RS
Foto: Ilustracija | Karan: U "Službenom glasniku" u maju objavljeni rezultati o referendum o Danu RS

BANJALUKA - Predsjednik Republičke komisije za sprovođenje referenduma Siniša Karan izjavio je danas da su u "Službenom glasniku Republike Srpske" objavljeni rezultati o sprovedenom republičkom referendumu, koji je održan 25. septembra 2016. godine.

Karan je naveo da u posljednjih nekoliko dana pojedini mediji i predstavnici političkih partija iznose tendenciozne i netačne informacije kako nikada u "Službenom glasniku Republike Srpske" nisu objavljeni rezultati referenduma, saopšteno je iz Republičke komisije za sprovođenje referenduma.

"Ovim putem želimo da obavijestimo medije, političke partije, kao i građane, koji su na demokratski način uzeli učešće i izrazili svoje mišljenje na održanom referendumu, da je Narodna skupština Republike Srpske, na sjednici, održanoj 9. februara, donijela odluku o konstatovanju rezultata republičkog referenduma - `Službeni glasnik Republike Srpske`, od 8. maja", podsjetio je Karan.

On je napomenuo da je na osnovu stava pet ove odluke objavljen i izvještaj o rezultatu republičkog referenduma na pitanje - "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?" - "Službeni glasnik Republike Srpske", od 18. maja.

"Žao nam je što se i na ovaj način pokušava nipodaštavati narodna volja građana, izražena najvećim demokratskim dostignućem - referendumom", dodao je Karan. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije