BiH

Kasipović: Jeličićevo imenovanje bilo dorađeno u skladu sa zakonom

Kasipović: Jeličićevo imenovanje bilo dorađeno u skladu sa zakonom
Foto: Arhiva | Kasipović: Jeličićevo imenovanje bilo dorađeno u skladu sa zakonom

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da je u slučaju imenovanja novog zamjenika pravobranioca Republike Srpske Borislava Jeličića sve rađeno prema zakonu, te da je na osnovu biografije bio najbolji kandidat.

Kasipović je istakao da je Jeličić imao svu potrebnu dokumentaciju koja je tražena konkursom, uključujući i uvjerenje o nekažnjavanju.

"Naš prijedlog Narodnoj skupštini Republike Srpske uputili smo 12. juna, te tog dana kao i na dan glasanja nije bilo nijednog pravno relevantnog podatka ili činjenice koja bi onemogućavala samo postupanje skupštine ili glasanje o ponuđenom kandidatu, odnosno kandidatima", rekao je Kasipović.

On je rekao da ne bi bilo korektno da je u ovom slučaju postupao na osnovu nečijih spekulacija, te dodao da će prepustiti policiji i tužilaštvu da rade svoj posao, a da će na osnovu njihove i Ministarstvo donijeti svoju odluku.

Borislav Jeličić uhapšen je juče pod sumnjom da je počinio nezakonitosti i zloupotrijebio službeni položaj i ovlašćenja u okviru predmeta "Poljoprivredna škola".

Jeličić je na funkciji zamjenika pravobranioca Republike Srpske u Banjaluci početkom jula zamijenio uhapšenog Mirka Stojčinovića koji se nalazi u jednomjesečnom pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije