BiH

Kasumović: Kad nemoć zavlada, bude se ratni pokliči

Kasumović: Kad nemoć zavlada, bude se ratni pokliči
Foto: N.N. | Kasumović: Kad nemoć zavlada bude se ratni pokliči

ZENICA – Nakon incidenta koji se danas desio tokom sjednice Gradskog vijeća Grada Zenica, kada je vijećnik Mesud Keleštura fasciklom gađao zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića, on se oglasio na svom Facebook profilu gdje je naširoko komentarisao ponašanje vijećnika A-SDA.

Kasumović je napisao da je ovakvo ponašanje Kelešture "potvrda njegove bahatosti, odnosno slabosti da snagom argumenata ospori istinu".

"Ovaj vandalski potez, u Gradskom vijeću, pred očima hiljada građana, najbolje ilustruje ono na što već duže od godinu dana upozoravam. A to je, da su građani, čast časnim izuzecima, birali nekvalitetne ljude da se bore za bolje sutra svih nas. Na žalost, pomenuti vijećnik, koji ni do sada nije uživao ugled u zajednici, svoj vijećnički mandat stavio je isključivo u svoju funkciju, što se u više navrata i javno moglo vidjeti", napisao je Kasumović.

On je naveo da je na jednoj od prethodnih sjednica javnosti predočio dokaze kako je Keleštura "svoj tzv. humanitarni rad u poplavama 2014. godine naplatio iz budžeta Grada Zenica".

"Poštovani sugrađani, ovaj sumanuti potez Mesuda Kelešture, dokaz je onoga što mi često u našoj državi imamo priliku čuti i vidjeti, a to je da, kada nemoć zavlada, bude se ratni pokliči. Ja bih tako nazvao i ovaj čin čovjeka koji je shvatio da njegove krivične prijave kojima me pokušava umoriti, nemaju smisla, zbog čega se okuražio na verbalne prijetnje i uvrede", mišljenja je gradonačelnik Zenice.

On se ovom prilikom zahvalio građanima na riječima podršške te ih pozvao na mir i toleranciju.

"I naravno, borbu za bolje sutra gdje našim mladima sudbinu neće krojiti ljudi poput Mesuda #Kelešture", zaključio je Kasumović.

O incidentu koji se desio danas možete pročitati ovdje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije