BiH

Pratite nas na Google news

Kebo: Uskoro dokazi da je Izetbegović doveo mudžahedine u BiH

Kebo: Uskoro dokazi da je Izetbegović doveo mudžahedine u BiH
Kebo: Uskoro dokazi da je Izetbegović doveo mudžahedine u BiH
Srna

BANJALUKA - Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo najavio je da će uskoro iznijeti dokaze da je nekadašnji predsjednik Predsjedništva BiH Alija Izetbegović doveo mudžahedine u BiH.

Kebo, koji je dosad iznio niz dokaza koji povezuju mnoge bošnjačke političare sa ratnim zločinima, rekao je da već neko vrijeme trpi razne vrste pritisaka u Sarajevu, kao i da je dobijao dosta prijetnji, uglavnom pisanih i preko posrednika, i to od onih koji su obuhvaćeni dokaznim materijalom koji je predao Tužilaštvu BiH.

On je za "Pres Republika Srpska" istakao da je to dokaz da je "otvorio stvari koje su jedna od najvećih afera" poslije Dejtonskog sporazuma u BiH.

"Potpuno odgovorno kažem da je instalirana politička, vjerska, teroristička i medijska mafija koja ne bira sredstva da se obračuna sa protivnicima, iako dugo nisam vjerovao da je to tako", naglasio je Kebo.

On je napomenuo da je do sada iznio mnogo ozbiljnih dokaza, da šest hiljada dokumenata "nije malo", od kojih mnogi nose oznaku originalnosti, jer su došli iz Haškog tribunala, a dobio ih je od povjerljivih izvora.

Upitan da li misli da bi i njega Tužilaštvo BiH moglo da optuži za odgovornost za prikrivanje dokaza, Kebo je rekao da se nada da je to nemoguće, ali da će sigurno biti političkih pritisaka i da, ako se to desi, postoji Međunarodni sud pravde.

On je istakao da će, ukoliko odgovorne osobe ne budu procesuirane, slati pisma u UN, američki Kongres, da će ići u Brisel pred EU, ali i ličnom prijatelju japanskom caru kako bi se demontiralo "tajkunsko-političko jezgro koje je pustilo svoje pipke svugdje, pa tako i u pravosuđu".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije