BiH

Kina donirala Graničnoj policiji BiH opremu vrijednu 9,5 miliona KM

Kina donirala Graničnoj policiji BiH opremu vrijednu 9,5 miliona KM
Foto: Granična policija BiH | Kina donirala Graničnoj policiji BiH opremu vrijednu 9,5 miliona KM

SARAJEVO – Narodna Republika Kina donirala je Graničnoj policiji BiH opremu za bezbjednosne provjere u vrijednosti oko 9,5 miliona KM.

Zamjenik direktora Granične policije BiH Fahrudin Halač i ambasadorka Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Čen Bo,potpisali su danas u Sarajevu Certifikat o primopredaji donacije specijalističke opreme za bezbjednosne provjere.

Donacija opreme realizovana je na osnovu Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji za bespovratnu pomoć između Savjeta ministara BiH i NR Kine koju su zamjenik predsjevajućeg Savjeta ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ambasadorka NR Kine u BiH potpisali polovinom novembra 2017. godine.

“Uz donaciju specijalističke opreme koja će pripadnicima Granične policije BiH omogućiti efikasniji rad na terenu, pod pokroviteljstvom NR Kine biće realizovane obuke policijskih službenika neophodne za efikasnu montažu, korištenje i održavanje opreme”, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Potpisivanju Certifikata prisustvovali su zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić, šef Odsjeka za Aziju i Afriku Ministarstva inostranih poslova BiH Ljubo Grković, savjetnici ministra finansija i trezora BiH Dado Šarić i Drago Bagarić, te predstavnici Ambasade NR Kine u BiH. Iz Granične policije BiH potpisivanju su prisustvovali pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić, kao i načelnici Kabineta direktora Radiša Samardžija i Uprave za administraciju Mustafa Ovčina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije