BiH

Kljajić: Migranati danas ipak neće biti premješteni

Kljajić: Migranati danas ipak neće biti premješteni
Foto: N.N. | Kljajić: Migranati danas ipak neće biti premješteni

SARAJEVO - Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić rekao je za Klix.ba da danas ipak neće doći do transporta 250 problematičnih migranata sa područja tog kantona u prihvatni centar Ušivak u Hadžićima kod Sarajeva.

"Na nivou Operativne grupe BiH, u saradnji sa Službom za poslove sa strancima, ministrom sigurnosti Draganom Mektićem i našim komesarom dogovoreno je da osobe koje su sklone vršenju nasilja izmjestimo u zatvoreni prihvatni centar Ušivak. Radi se o 250 osoba", rekao je Kljajić.

On ističe da će se prebacivanje migranata dogoditi u narednim danima, iako je juče najavljeno da će transport biti izvršen danas.

"To nećemo uraditi danas, ali hoćemo u narednim danima. Potrebno je da uradimo tehničku pripremu i sve iskordiniramo sa policijskim komesarom u Kantonu Sarajevo, Službom za poslove sa strancima i našim komesarom. Uradit ćemo sve tako da ne bude nervoze među građanima BiH", dodao je Kljajić.

Prvi čovjek MUP-a USK Nermin Kljajić kaže da jučerašnji potez načelnika Hadžića Hamde Ejubovića i opštinskog vijeća daje ohrabrenje da se probude državne institucije kako bi se migrantska kriza nametnula kao tema kroz Parlamentarnu skupštinu BiH i Savjet ministara BiH.

"Tako bi odredili prihvatne centre da i ostali dijelovi BiH budu spremni za talas migranata, a ne da se sve svali na Hadžiće i Unsko-sanski kanton", naveo je Kljajić.

Sve procjene govore da će BiH uskoro pogoditi novi migrantski talas s obzirom da se u Grčkoj nalaze desetine hiljada osoba koje preko Balkana planiraju doći do zemalja EU.

(klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije