BiH

Pratite nas na Google news

Koaliciona podrška Milutinu Tasovcu za načelnika Ugljevika

Koaliciona podrška Milutinu Tasovcu za načelnika Ugljevika
Foto: Srna | Koaliciona podrška Milutinu Tasovcu za načelnika Ugljevika
N.N.

UGLJEVIK - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je nakon potpisivanja sporazuma osam stranaka o podršci Milutinu Tasovcu kao zajedničkom kandidatu za načelnika opštine Ugljevik da je okupljanje važno za Republiku Srpsku i svaku lokalnu zajednicu.

"Gdje god imamo ovakvu sinergiju, imamo i dobre rezultate i učinićemo što je moguće više da napravimo konekciju između lokalnog i republičkog nivoa vlasti jer ni veća mjesta, kao što su Bijeljina i Doboj, nisu mogla da izdrže izolaciju u tom pogledu", rekao je Dodik.

On je dodao da je u Doboju zajedništvo između institucija Republike Srpske i lokalne zajednice omogućilo 780 miliona KM investicija.

Dodik je rekao da koalicija partija na nivou Republike Srpske uspješno funkcioniše i daje političku snagu Srpskoj da se bori i dalje za svoj status.

"Bez jake koalicije nema ni političke snage i zato je važno da dobijemo i opštinu Ugljevik, kao što ćemo sigurno pobijediti u od 55 do 63 opštine", naveo je lider SNSD.

On je rekao da okupljanje najvažnijih političkih faktora u Ugljeviku može da donese važan rezultat - lokalnu vlast koja će sarađivati sa Vladom Republike Srpske i sa preduzećem Rudnik i termoelektrana Ugljevik, koje godišnje izdvaja pet miliona KM u budžet lokalne zajednice.

"Tasovac je čovjek za novo vrijeme", poručio je Dodik.

Kandidat SNSD-a za načelnika Ugljevika, kojeg je podržalo još sedam stranaka, Milutin Tasovac rekao je novinarima da će na lokalnim izborima u novembru u ovoj opštini biti konačno napravljena promjena vlasti koja traje 20 godina.

"Zato je potreban veliki rad i sloga i nećemo se baviti samo kritikom, nego ćemo ponuditi program razvoja Ugljevika za budućnost", najavo je Tasovac.

Potpisivanju koalicione podrške prisustvovali su i lideri Demosa Nedeljko Čubrilović i SP-a Petar Đokić, kao i potpredsjednik DNS-a Đorđe Popović, te predstavnici stranaka: Ujedinjena Srpska, Srpska radikalna stranka "Dr Vojislav Šešelj" i Socijalistička partija srpske, Savez za novu politiku.

Đokić je rekao novinarima da je zajednički interes osam političkih subjekata koji podržavaju Tasovca za načelnika

Ugljevika nastavak razvoja, ali i nastojanje da se ova opština pripremi za doba kada termoelektrana okonča svoj radni vijek.

Potpisivanje sporazuma organizovano je u hotelu "Atlas".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije