BiH

Kojić: Adekvatna presuda Azri Bašić

Kojić: Adekvatna presuda Azri Bašić
Foto: N.N. | Kojić: Adekvatna presuda Azri Bašić

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić smatra da je presuda Suda BiH kojom je Azra Bašić osuđena na 14 godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima u Derventi zaslužena i adekvatna, te u skladu sa kvalifikacijom krivičnog djela.

Kojić je rekao novinarima u Banjaluci da je ovakvom kaznom pravda zadovoljena, a da su žrtve dobile barem tu satisfakciuju.

On smatra da je postupajući tužilac "dobro obavio" posao u ovom predmetu.

"Može se očekivati da drugostepeni sud potvrdi ovu kaznu. Međutim, ne bi bila novost da joj kazna bude skraćena, s obzirom na to da su sudije Apelacionog vijeća tokom rata bile bile sudije vojnih sudova takozvane Armije BiH", rekao je Kojić.

Sud BiH osudio je danas prvostepenom presudom Azru Bašić na 14 godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima u Domu JNA u Derventi i u selu Polje 1992. godine.

Sudsko vijeće je, na osnovu saglasnih iskaza svjedoka, zaključilo da je Bašićeva ubila Blagoja Đuraša, te da je nanosila teške fizičke i psihičke povrede zarobljenim srpskim civilima u Domu JNA.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije