BiH

Kojić: Krivična prijava protiv Abdića i Švrakića zbog izazivanja mržnje

Kojić: Krivična prijava protiv Abdića i Švrakića zbog izazivanja mržnje
Foto: Arhiva | Kojić: Krivična prijava protiv Abdića i Švrakića zbog izazivanja mržnje

SREBRENICA - Predstavnici srebreničke Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila podnijeli su danas Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv Hamdije Abdića zvanog Tigar iz Bužima, predsjednika Udruženja građana "Zelene beretke" iz Sarajeva Muhameda Švrakića i više nepoznatih lica zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Predsjednik ove organizacije Branimir Kojić rekao je novinarima da su ova lica putem javnih medija, te na javnim skupovima iznosile ratnohuškačke prijetnje i pozive, ispoljavale mržnju prema Republici Srpskoj i njenim institucijama i vrijeđale srpski narod.

Kojić ističe da se, "osim na prijetnje i iskazivanje nacionalne mržnje, prijava odnosi i na nezakonito formiranje i mobilisanje paravojnih jedinica što su radnje koje podrivaju i ugrožavaju ustavni poredak BiH u šta spadaju i pozivi na rušenje institucija Republike Srpske".

"Od glavnog tužioca tražimo da sprovede istragu i podigne optužnicu jer svi navodi iz naše optužnice jasno pokazuju da su Abdić, Švrakić i izvjestan broj nama nepoznatih lica počinili krivična djela koje smo naveli u optužnici", zaključio je Kojić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije