BiH

Komemoracija u Srebrenici 11. jula, među govornicima i Abazović

Komemoracija u Srebrenici 11. jula, među govornicima i Abazović
Foto: N.N. | Komemoracija u Srebrenici 11. jula, među govornicima i Abazović

SREBRENICA - Organizacioni odbor za obilježavanje 26 godina od dešavanja u Srebrenici u julu 1995. godine najavio je da će tim povodom 11. jula biti održana tradicionalna komemoracija i odavanje pošte nastradalim Bošnjacima u Memorijalnom centru u Potočarima.

Program obilježavanja počeće u 11 časova emitovanjem video-poruka i obraćanjima zvaničnika u bivšoj fabrici akumulatora.

Potom će u 12 časova zvaničnici i delegacije odati počast i položiti cvijeće na memorijalni kamen u sakralnom dijelu centra.

U 13.05 će početi vjerski obred i ukop posmrtnih ostataka, kako je najavljeno, 19 ekshumiranih i identifikovanih Srebreničana.

Jedan od govornika na komemoraciji u Potočarima biće Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore, potvrđeno je iz njegovog kabineta.

Njegovom dolasku protivi se predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je u ponedjeljak poručio da se, zbog usvajanja rezolucije o Srebrenici u Skupštini Crne Gore, u BiH niko od srpskih predstavnika neće sastati sa Abazovićem.

S druge strane, Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH, poručio je da će on i hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić primiti Abazovića u Predsjedništvu.

"On je dobrodošao u cijeloj Bosni i Hercegovini", poručio je Džaferović.

Podsjećamo, ovaj skup u Srebrenici obezbjeđivaće Policija RS uz podršku ostalih bezbjednosnih struktura u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije