BiH

Komisija počela razmatranje imenovanja Božovića

Komisija počela razmatranje imenovanja Božovića
Foto: Srna | Komisija počela razmatranje imenovanja Božovića

SARAJEVO - Sjednica Komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za pripremu izbora Savjeta ministara koja će razmotriti podobnost i davanje preporuke za potvrđivanje imenovanja Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice počela je u Sarajevu.

Centralna izborna komisija saopštila je 18. decembra da je utvrđeno da Božović ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Božović, koji je predložen u ime Demokratskog narodnog saveza, prošao je i potrebne provjere Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH.

Predstavnički dom potvrdio je 23. decembra imenovanje ostalih ministara u Savjetu ministara, a Božovićevo potvrđivanje prolongirano je jer do sjednice nisu bile završene neophodne provjere u Sipi.

Imenovanje Božovića trebalo bi, nakon intervjua sa članovima Komisije, da potvrdi i Predstavnički dom BiH na prvoj narednoj sjednici koja bi, kako je ranije najavljeno, mogla biti održana 16. januara.

Nakon imenovanja Božovića preostaje još imenovanje zamjenika ministra bezbjednosti da bi novi saziv Savjeta ministara bio kompletiran. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije