BiH

Kompletiran Klub Srba u Domu naroda FBiH

Kompletiran Klub Srba u Domu naroda FBiH
Foto: Ilustracija | Kompletiran Klub Srba u Domu naroda FBiH
Srna

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH na današnjoj sjednici donijela je odluku o popuni tri mandata iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH), čime je kompletiran Klub Srba.

Mandati su dodijeljeni Draganu Stevanoviću (SDP) iz Kantona Sarajevo, Nikici Bosniću (Srpska lista) iz Livanjskog kantona i Mladenu Loniću (SDP) iz Unsko-sanskog kantona, saopšteno je iz CIK-a.

Dodjela mandata je izvršena na osnovu kriterijuma i postupka popune mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH koje je prošle sedmice donio CIK.

Mandati su dodijeljeni po jednom od kandidata sa lista za kantonalne skupštine ovih kantona koji nisu izabrani u kantonalne skupštine, ali su se prije izbora izjasnili kao Srbi.

Odluka o dodjeli mandata jednoglasno je usvojena.

Mandati za Klub Srba ranije su dodijeljeni Slađanu Iliću, Žarku Vujoviću, Mladenu Simiću, Daliborki Milović, Ljubinki Atanasijević, Vesni Saradžić, Zori Dujmović, Smiljani Viteškić, Igoru Stojanoviću, Dušku Radunu, Goranu Broćeti, Dragani Damjanović, Velimiru Tanoviću i Dragi Puzigaći.

Na ovaj način Klub Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH je kompletiran i brojaće 17 delegata, kao drugi klubovi naroda u tom domu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije