BiH

Komšić: Ne vjerujem da ćemo postići dogovor sa SDA i HDZ-om

Komšić: Ne vjerujem da ćemo postići dogovor sa SDA i HDZ-om
Foto: Arhiva | Komšić: Ne vjerujem da ćemo postići dogovor sa SDA i HDZ-om

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić izjavio je danas da ne vjeruje da će Bh. blok koji čine SDP, DF i Naša stranka postići ikakav dogovor sa SDA i HDZ-om o formiranju vlasti.

Na pitanje o formiranju vlasti Komšić je kazao da se razgovarati može sa svim političkim subjektima, ali da nije optimista kako može doći do dogovora Bh. bloka sa SDA i HDZ-om.

"Mi imamo neke zahtjeve koji sigurno nisu prihvatljivi SDA i HDZ-u. Tako da se ti razgovori održavaju kako bismo jedni drugim prenijeli stavove. Mi razgovarati moramo", kazao je Komšić.

Još jednom je ponovio da su, prema njegovom mišljenju, stavovi HDZ-a i SDA u poređenju s Bh. blokom totalno različiti.

Što se tiče telefonskih prijetnji predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, Komšić je kazao da takva situacija ne vodi nikuda i da će Dodik iskoristiti prijetnju da bi rekao kako ga trebaju štititi policajci MUP-a RS jer se on ne osjeća sigurno u Federaciji BiH.

"Odmah ulazimo u problem jer ti ljudi koji njega prate ne mogu ući naoružani u državne institucije. Prijetnje ne opravdavam ni u kojem smislu", kazao je Komšić.

(Klix.ba)
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije