BiH

Komšić: Nedopustiva saradnja Republike Srpske i Srbije u oblasti namjenske industrije

Komšić: Nedopustiva saradnja Republike Srpske i Srbije u oblasti namjenske industrije
Foto: N.N. | Komšić: Nedopustiva saradnja Republike Srpske i Srbije u oblasti namjenske industrije
Tanjug

SARAJEVO - Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić pozvao je danas Predsjedništvo BiH da hitno reaguje i zaštiti interesa države jer smatra nedopustivim unapređenje saradnje Republike Srpske i Srbije u oblasti namjenske industrije.

Komšić, koji je najavio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda tu saradnju tumači kao da Srbija, kako kaže, "naoružava separatistički režim Milorada Dodika", prenio je sarajevski portal Klix.ba.

"Nedopustivo je da ministarstvo jedne susjedne zemlje koja se obavezala na poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, naoružava Dodikov separatistički režim, ulažući pri tom 14 milona KM. Entitet Republika Srpska nema svoju vojsku, pa se stoga postavlja pitanje da li će Vojska Republike Srbije ponovo dejstovati u Bosni i Hercegovini. Mi vrlo dobro znamo kako su se ta dejstva u prošlosti manifestovala, genocidom i etničkim čišćenjem", rekao je Komšić.

Komšić, koji je bio član Predsjedništva BiH u prethodnom mandatu, smatra i da je zabrinjavajuća odluka o uništenju 8.300 tona municije i 40.000 pušaka u vlasništvu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, dok istovremeno, kako tvrdi, Srbija naoružava "Dodikov militaristički nastrojen režim".

Tvrdi i da Srbija ne može da potpiše ovakav sporazum sa Reublikom Srpskom.

Prema njegovom tumačenju, takav sporazum bi jedino mogao da se potpiše sa državnim institucija BiH, Predsjedništvom ili Savjetom ministara i državnim parlamentom.

"To je tako definisano po zakonu koji reguliše zaključenje međunarodnih sporazuma i ugovora. Unilateralni pokušaj potpisivanja sporazuma je skandalozan. Pozivam Predsjedništvo BiH na reakciju i na zaštitu interesa države", naveo je Komšić.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 9

Stojković

GOVEDArica podržava Komšića. Oni imaju zajedničke ciljeve, da nema RS.

BL _mrkonjic

dajte vi meni govancadi sad mogu slobodno jesti pa mi treba više govancadi volim vlaška muslimanska hrvatska ruska makedonska slavonska američka njemačka i sva druga govna što postoje javite mi se u inbox plaćam dobro

Narodni Guslar budući Predsjednik BiH Vukota Goved

NEMA PROBLEMA NEĆE IM I TO POĆI ZA RUKOM

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije