BiH

Komšić komentarisao Milanovićevu izjavu da je Dodik hrvatski partner u BiH

Komšić komentarisao Milanovićevu izjavu da je Dodik hrvatski partner u BiH
Foto: Fena/Arhiva | Komšić komentarisao Milanovićevu izjavu da je Dodik hrvatski partner u BiH

SARAJEVO - Hrvatski član predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio je, na svom Facebook profilu, da jedino što srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika i, kako je rekao, "njegov plan razgradnje države" spasava jeste usvajanje, prema mišljenju Komšića, "anticivilizacijskih HDZ-ovih zahtjeva za izmjene izbornog zakona".

Komšić je, reagujući na jučerašnji izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da je Dodik hrvatski partner u BiH, na Fecbooku napisao da usvajanje zahtjeva HDZ-a "ne znače ništa drugo nego ubijanje, ne samo evropske, nego još bitnije od toga, i NATO perspektive BiH, i bacanje pod noge usvojenog Programa reformi".

Komšić smatra da Rusija zato može zadovoljno da trlja ruke, a da bi time dodatno ojačala i Dodikova politika, koju on ocjenjuje kao separatističku.

Komšić, takođe, smatra da to vodi u sigurnu dezintegraciju Bosne i Hercegovine.

"Dodikov ekstremizam i nasilje upravo je rezultat onog etničko-totalitarnog sistema koji Čović hoće da podeblja. Kada Milanović govori o čovjeku sa crne liste Stejt Departmenta kao partneru Hrvatske u Bosni i Hercegovini, u tome mu se nažalost može vjerovati", napisao je Komšić.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je juče da je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik hrvatski partner u Bosni i Hercegovini, a da problem preglasavanja Hrvata od brojnijih Bošnjaka ne može da bude riješeno bez Srba u BiH.

"Nama je Republika Srpska, odnosno Dodik partner u ovim previranjima. Ko to ne razumije, ili ne razumije ili je pokvaren", odgovorio je Milanović na pitanje novinara o učešću Milorada Pupovca, člana parlamentarne većine i Srpskog narodnog vijeća, na proslavi Dana Republike Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije