BiH

Komšić vratio Tita u svoj kabinet u Predsjedništvu

Komšić vratio Tita u svoj kabinet u Predsjedništvu
Foto: Predsjedništvo BiH | Komšić vratio Tita u svoj kabinet u Predsjedništvu
N.N.

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Željko Komšić povratkom na funkciju koju je obavljao od 2006. do 2014. godine odlučio je da u svoj kabinet u zgradi Predsjedništva BiH vrati i sliku sa likom Josipa Broza Tita.

Komšić je 20. novembra svečano preuzeo funkciju člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, a nakon pobjede na izborima on je najavio da bi mogao da vrati Titovu sliku u svoj kabinet.

Tokom jučerašnjeg sastanka sa ambasadorom Srbije Aleksandrom Đorđevićem i današnjeg susreta sa ambasadorom Francuske Gijom Ruso na zidu iznad stola za sastanke mogla se vidjeti velika slika sa likom bivšeg predsjednika SFRJ.

U svom prvom obraćanju na mjestu Predsjedništva BiH Željko Komšić je poručio da će se zalagati za sve građane BiH i za civilizacione tekovine.

"Zakleo sam se i to neće biti iznevjereno. U vrhu mojih prioriteta bit će rad na vladavini prava i afirmaciji demokratskih tekovina. Bez borbe protiv svakog oblika diskriminacije ne može biti slobode. Građani BiH trebaju znati da ću biti pobornik svake vrste ravnopravnosti. Naša država utemeljena je na principima antifašizma i vrijeme na nas stavlja izazov da pokažemo Evropi kako baštinimo civilizacijske i evropske vrijednosti", rekao je Komšić u svom prvom obraćanju na mjestu Predsjedništva BiH.

(Klix.ba)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 8

Sale

Ustaški komunistički diktator, masovni ubica i pljačkaš, vođa najgoreg kriminalnog klana koji je ikada vršljao ovim prostorima i ratni zločinac Josip Broz, nije bio nikakav državnik nego običan kriminalac i koljač. Pošto je tada vladao hladni rat, na njegovu sahranu skupila se svakojaka belosvetska bagra da se uveri da je zaista mrtav. Mafijašima se uvek skupi grdna rulja na sahranu, da obave svoje poslove između sebe. Znam neke ljude iz Senegala, koji su bili ovde i pričali mi da su i oni sa senegalskim pasošima tada mogli da putuju po Evropi otprilike isto kao i sa Brozovim pasošima. Nije to bila Brozova zasluga, bila su druga vremena. Navodnog "besplatnog školovanja, besplatnog lečenja, besplatnog letovanja" nema. To je samo žvaka za teške budale. Sve se plaća. Narodnim parama. Prvo ti daju samo 10% od normalne plate, a onda ti daju "besplatno školovanje". Moji roditelju su svojim radom odškolovali minimum desetoro dece. A ne Broz. A što se bezbednosti tiče, tada je svuda bilo bezbedno. Mogao si i u Londonu i Parizu da legneš gde hoćeš i ništa ti ne bi bilo. U Švedskoj si mogao novčanik pun para na ulici da ostaviš i da ga sutra nađeš. Danas je pucnjava tamo svaki dan. Naprosto druga su vremena. Ništa od toga nije Brozova zasluga. Sve je to samo lažna propaganda. Dosta je jednom laganja. Okrenimo se istini, shvatimo ko je kriv za sve ovo. BROZ!

Sale

Ovaj Bakirov rezervni turski član predsedništva dejtonske unije dveju država FBiH i RS, koga su Turci na mufte izabrali Hrvatima je samo amater u odnosu na ustaškog komunističkog diktatora, masovnog ubicu i pljačkaša, vođu najgoreg kriminalnog klana koji je ikada vršljao ovim prostorima i ratnog zločinca Josipa Broza. Njih dvojica imaju samo dve stvari koje ih spajaju. Jedna je naravno ustaštvo odnosno patološka mržnja prema svemu srpskom, i drugo je nedostatak bilo kakvog morala.

pericasimanic

Raspad YU je bio samo o 2 stvari. 1. Potiskivanje uticaja Rusije iz južne evrope. 2. Kradje svega sto je u YU bilo zdravo i mukom stvoreno. Priče o tome da je tu bila zaštita nekog naroda od dominacije drugog itd itd. je samo navlaka preko očiju tom istom narodu da ne bi gonio te lopove. To se uostalom vidi i po rezultatu gde su Srbi (kao stvarna ili zamišljena Ruska ispostava (nije uopste vazna razlika)) najviše izgubili kao narod. Naravno na pojedinačnom nivou svi bez izuzetka su izgubili, čak i Hrvati koji sada svoje more sa pristojne daljine posmatraju.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije