BiH

Konaković pozdravio Dodikovu izjavu: "Super poruka"

Konaković pozdravio Dodikovu izjavu: "Super poruka"
Foto: Fena/Arhiva | Konaković pozdravio Dodikovu izjavu: "Super poruka"

Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, i ministar spoljnih poslova BiH, pozdravio je izjavu Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i Republike Srpske o potrebi smirivanja tenzija.

"Super je poruka Milorada Dodika koju sam čitao prilikom dolaska, da bismo trebali staviti interese EU puta koji donosi dobro svim građanima BiH, a smanjiti animozitete i sujete i to bi stvarno bila historijska stvar", rekao je on.

Konaković navodi da su blizu rješenja koja bi danas trebala isključiti pokušaj da se u sklopu evropskog puta ubace i neke teme koje nisu imeprativne kada je riječ o 14 prioriteta.

"Ostalo možemo u nekom periodu poslije i možda još boljem i lakšem okruženju ako dobijemo historijsko otvaranje pregovora, a pogotovo pristup jedinstvenom pristupu tržištu EU. Radne grupe su pripremile, trebalo bi dovesti do kraja, male su finese u završnici, čekamo da čujemo stavove po pitanju zakona o sudovima, mi mislimo da sjedište treba biti u Istočnom Sarajevu, dio integriteta je obavezan, CIK obavezan, ali član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda bi trebao sačekati sveukupnu promjenu", poručio je, a prenosi Klix.

U Mostaru je u toku sastanak stranaka vladajuće koalicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije