BiH

Kormak: Stranke trebaju uraditi posao u vezi sa izmjenama Izbornog zakona

Kormak: Stranke trebaju uraditi posao u vezi sa izmjenama Izbornog zakona
Foto: N.N. | Kormak: Stranke trebaju uraditi posao u vezi sa izmjenama Izbornog zakona

SARAJEVO - Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Morin Kormak, u razgovoru za portal Klix.ba, komentarišući pregovore političkih stranaka o izmjenama Izbornog zakona BiH, poručila je da su stranke te koje treba da urade ovaj posao

"Mi prije svega vjerujemo da kada građani izađu na glasanje, da ono za šta glasaju treba da bude i provedeno. Mi ne čekamo, već naporno radimo sa stranakama u BiH da ih okupimo zajedno, da omogućimo razgovor i dijalog kako bi riješili ovo pitanje koje je potrebno riješiti. Veoma je jasno postalo kroz čitav ovaj proces da su stranke te koje treba da urade ovaj posao. Stranke treba da donesu odluku, jer su one te koje trebaju sprovesti zakonodavstvo, koje god bude na snazi. To zahtijeva kopromis, diskusiju i političku volju",  kazala je Kormak.

Navela je da je Centralna izborna komisija najavila da bi to trebalo biti odlučeno do 7. septembra, dakle mjesec prije izbora.

"Prema tom roku se orijentišemo i radimo. Građani treba da znaju da njihov glas treba da bude proveden i da će se na taj način BiH početi kretati naprijed", rekla je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije